Rotunjoare cu dulceata de zmeura si de visine

de Ancutsa in Dulciuri, 22 Aug 2016 | 2422 vizualizari

 

Acest tip de fursecuri sunt pufoase, usoare si potrivite pentru pauza de la serviciu sau pentru o dupa amiaza cand ai manca ceva dulce.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua;
  • 5 linguri zahar;
  • 1 lingura zeama de lamaie;
  • 5 linguri (cu varf) faina;
  • un praf de copt;
  • 1 cescuta ulei;
  • un varf lingurita sare;
  • pentru decor: 3 lingurite cacao, dulceata de visine, dulceata de zmeura
Portii: 60
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rotunjoare cu dulceata de zmeura si de visine:

Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zeama de lamaie si zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile, uleiul, praful de copt, faina si amestecam bine. Se obtine un aluat moale, care curge.

Jumatate din compozitia obtinuta se toarna intr-un castron si se amesteca bine cu 3 lingurite de cacao.

Se toarna apoi din compozitia neagra in formele de copt, se adauga dulceata de zmeura pe unele, dulceata cu visine pe altele, apoi se acopera cu compozitie alba. Puteti folosi orice dulceata va place.

Se da tava la cuptor, la foc mediu, 20 de minute. Eu am obtinut 2 tavi cu astfel de fursecuri.

Pofta Buna!

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/06/rotunjoare-cu-dulceata-de-zmeura-si.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Rotunjoare cu dulceata de zmeura si de visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu aroma de lamaie, ciocolata alba si nuca