Rulada amaruie cu sirop de portocale

de Lily_Musat in Prajituri, 26 Iun 2009 | 6408 vizualizari

 

INVENTIE PROPRIE

 

INGREDIENTE

  • Pentru foaia de rulada:
  • 230 g nuci macinate
  • 100 g unt
  • 200 g zahar
  • 60 g cacao
  • 4 linguri zeama de portocale
  • 1 lingura coaja de portocala
  • Pentru crema:
  • 150 g unt
  • 80 g zahar pudra
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 1 esenta de rom
  • 100 g portocale taiate bucati mici
  • 50 g stafide
  • 1 lingura nuca de cocos
  • Pentru ornat:
  • 200 g Nuca de cocos
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada amaruie cu sirop de portocale:

1.Cum preparam siropul

Zaharul, 4 liguri de apa si zeama de portocale se pun intr-o cratita si se fierb pana se obtine un sirop legat. Se adauga coaja de portocala si se lasa sa se raceasca. Se amesteca cu nuca macinata, untul topit si cacaoa.

Se lasa putin la frigider sa se inchege (10 minute).

Compozitia obtinuta se intinde in forma dreptunghuilara pe o hartie pergament care a fost in prealabil tapetata cu nuca de cocos intr-un strat destul de gros.

2. Crema din interior

Pentru crema, se freaca untul cu zaharul pudra , esenta de rom si zaharul vanilat pana se topeste tot zaharul. Se intinde peste stratul de compozitie, apoi se pun bucatile de portocala si stafidele.

Se ruleaza si se impacheteaza in acea hartie pe care am pregatito si se da la frigider pana a 2-a zi.

Se taie felii groase de 2 degete.

Gustul este predominant de ciocolata amaruie, portocala si rom. Este delicioasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada amaruie cu sirop de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada fitoasa cu crema de capsuni