Rulada cu castane

de rodicamaria in Prajituri, 2 Oct 2011 | 7136 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat
  • - 250 grame biscuiţi măcinaţi
  • - 180 grame unt
  • - 100 grame zahar pudra
  • - 50 ml rom(eu am pus apa)
  • - 1 lingură miez de nucă de cocos ras
  • - 1-2 linguriţe pudră de cacao amară (cât mai închisă la culoare)
  • pentru crema
  • - 250 grame piure de castane(congelat de la supermarket)
  • - 120 grame unt
  • - 100 grame zahar pudra(eu nu am pus de frica sa nu fie prea dulce)
  • - 1-2 linguriţe rom(nu am pus ca avea piureul de castane)
  • - 1 linguriţă miez de nucă de cocos ras
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu castane:

Biscuitii se framanta cu untul, zaharul, romul, miezul de nuca de cocos ras si cu pudra de cacao (este bine cand zaharul s-a dizolvat in compozitie), apoi se pune la frigider, pana la prepararea cremei.

Pentru crema piureul de castane dezghetat la temperatura camerei se faramiteaza cu furculita si se framanta impreuna cu untul, zaharul, romul si miezul de nuca de cocos ras pana la topirea zaharului dinauntru.

Se ia folie de bucatarie, eu am avut de staniol, dar merge si cu cea de nylon, se pune jumatate din masa de biscuiti si se formeaza cu sucitorul o foaie, cat de subtire se poate. Se pune deasupra jumatate din umplutura, apoi cu ajutorul foliei, se ruleaza. Cea de a doua rulada se realizeaza in acelasi fel,se invelesc cu folia cu care s-au rulat si se pun in frigider timp de cel putin 1 ora.Dupa aceea se pot taia felii.Se pastreaza in frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu castane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

rodicamaria 1

04.10.2011, 06:45

Diaconta draga,cel la pachet nu e chiar dulce,depinde de gust,in schimb are o puternica aroma de rom.E bun.La borcan nu am vazut pe la noi.Incearca sa vezi cum e si cel de la pachet.Merita !

MIUTA 1

04.10.2011, 13:45

Imi place

Panacris 1

15.04.2013, 09:28

De probat!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada amaruie cu sirop de portocale