Buna, buna, buna... rau!
Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga pe rand zaharul mixand bine dupa fiecare pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste albusuri si se omogenizeaza. Se pune si coaja de portocale iar la final faina amestecata cu praful de copt. Cu o spatula se amesteca usor pana la incorporare. In tava cuptorului tapetata cu hartie de copt se toarna compozitia, se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pt cca 15 minute. Se scoate si se aseaza pe un prosop umed apoi se ruleaza si se lasa la racit.
Crema: Branza mascarpone se amesteca bine cu zaharul pana ce acesta se topeste. Intr-o craticioara punem ciocolata la topit impreuna cu 2 lg lapte. Dupa ce lasam putin sa se racoreasca incorporam cate putin in crema de mascarpone. Frisca se bate spuma (pastram din ea si pentru ornat) si o incorporam si pe aceasta in crema, iar la final adaugam coaja rasa de portocala. Din crema pastram si pentru a unge deasupra rulada.
Se desface rulada, se intinde crema de mascarpone pe toata suprafata, iar la baza punem banana curatata si taiata in bucati mai mici si se rasuceste usor rulada. Se unge deasupra cu crema pastrata si se pun moatze de frisca si ciocolata topita. Sau se poate orna dupa imaginatie.
Pofta buna!
1
Se poate renunta la banane.