Rulada cu spanac si crema de branza

de Xandrinne in Aperitive / Garnituri, 3 Ian 2015 | 5257 vizualizari

 

O minunata rulada, pufoasa, usoara, gustoasa, pe care eu nu am mai preparat-o pana acum, dar care mi-a placut foarte mult! Reteta am gasit-o pe blogul Adrianei.

 

INGREDIENTE

Pentru foaie:

  • 450 g spanac congelat (1 punga),
  • 5 oua,
  • 10 linguri faina,
  • 1/2 lingurita sare.

Pentru crema:

  • 200 g crema de branza natur (Delaco am folosit eu),
  • 200 g telemea,
  • 60 g branza de oi (cas pus cu sare pentru iarna),
  • 1 conserva de porumb.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu spanac si crema de branza:

Pregatim intai foaia de rulada: punem spanacul la scurs, intr-o sita (trebuie sa fie foarte bine scurs); mixam ouale cu sarea, pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Adaugam faina si o incorporam in spuma de ou, dupa care adaugam si spanacul scurs; amestecam cu grija.

Tapetam o tava (40/30) cu hartie de copt si turnam compozitia pregatita; uniformizam. Coacem, in cuptorul preincalzit, la 180 de grade, 15-20 de minute; intepam cu o scobitoare blatul, daca este copt scobitoarea o sa iasa curata.

Scoatem tava din cuptor, asteptam 1 minut dupa care rulam blatul impreuna cu foaia pe care s-a copt. Lasam la racit.

Radem telemeaua pe razatoarea cu ochiuri mici, la fel si branza de oi; mixam cele doua impreuna cu crema de branza, pana obtinem o crema fina. Eu am pus si o lingura de smantana, care era tare gustoasa si nu m-am putut abtine :)
Incorporam in crema boabele de porumb (dupa gust), bine scurse. Cu crema obtinuta umplem foaia de rulada. Rulam cu grija, infasuram rulada in folie de plastic si o transferam la frigider. O taiem dupa ce a stat minim 3 ore la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu spanac si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Drob de pui in aluat de foietaj