Ruladă din carne de porc

de Bunica in Mezel de casa, 18 Iun 2015 | 7612 vizualizari

 

Rulada din carne de porc un mezel de casă foarte gustos.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg fleică de porc
  • Marinată
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper
  • 1 linguriță condimente a la Bunica
  • 100 ml vin roșu
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ruladă din carne de porc:

Spală felica de porc, apoi o usuci cu șervețele absorbante.

Cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit o feliezi pentru a fi cât mai subțire.

Pune uleiul de masline, sarea, piperul și condimentele intr-un castron.

Lasă-le 10 minute pentru a se întrepăturnde aromele.

Întinde bucata de carne pe un tocător,Unge-o bine cu marinata pe ambele părți.

Pune carnea intr-o tavă dreptunghiulară,toarnă soluția rămasă peste carne și acoperă vasul cu folie alimentară.

Dă vasul la frigider pentru 12 ore.

Scoați carnea, o pui pe tocător si o rulezi cât mai strâns. 

Legi rulada cu ață de bucătărie si o pui într-o tavă pe măsură.

Torni în tava vinul și amestecul de ulei și condimente.

Acoperi tava cu folie de aluminiu și dai la cuptorul încins la 150 grade pentru jumatate de oră.

Scoți tava ,iei folia de aluminiu si dai tava la cuptor.

Din cand în când mai stropești rulada cu zeama din tavă.

Întorci rulada pe toate părțile să fie bine rumenită.

Este coaptă când intră furculița ușor în carne.

Se poate servi ca mezel sau fel principal alături de o garnitură.

 

TIPS-URI

1

Este de preferat carnea să fie împănată cu grăsime.

2

Eu am folosit carne macră și a iesit mai fadă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladă din carne de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Classic

- 700 lei
2899.99 lei
2199.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (18)

Constelatialeu 1

19.06.2015, 06:27

Buni,vezi ca ai scos rosia in evidenta...asta-i de camuflaj sa nu atentez eu la carnita....

Ksenya 1

19.06.2015, 09:53

a iesit foarte bine si fara grasime

marcela1979 1

23.04.2016, 15:30

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]