Rulouri de primavara cu ricotta

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 14 Mai 2016 | 2784 vizualizari

 

O varianta italiana a faimosului  Rulou de primăvară chinezesc.
Serviti-l cald,  acompaniat de o salata verde asezonata, este delicios si surprinzator.

 

INGREDIENTE

  • 6 foi de orez pentru rulouri de primăvară
  • 6 felii subtiri de prosciutto
  • 2 felii de rosii uscate
  • 250 g ricotta
  • 1 ceapa eșalotă
  • 1 avocado
  • 1 lingura de otet balsamic
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 salata verde mica
  • paprika
  • roșii cherry
  • piper, sare
  • 2 linguri de unt topit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri de primavara cu ricotta:

Se prepară un sos vinaigrette cu uleiul de masline, oțetul balsamic, sare și piper.

Curatati si taiati avocado-ul in 2, jumatate il taiati in cubulete iar cealalta jumătate o taiati felii.

Se toaca marunt ceapa esalota si rosiile uscate.

Se amesteca branza ricotta cu cubuletele de avocado, rosiile uscate si cu eșalota.

Asezonati: paprika, sare, piper (nu puneti multa sare este deja suficient in prosciutto).

Umpleți un vas de mică adâncime cu apă caldă și lăsați să se înmoaie foaia de orez. Când este suficient de moale, se pune pe un prosop curat.

Puneti la un capat o felie de prosciutto, adaugati deasupra preparatul de ricotta (o lingura buna) si o felie de avocado.

Rulati strans foaia în formă de rulou.

Repetati operatia cu toate foile de orez.

Ungem o tava cu un pic de unt, punem rulourile si le ungem cu unt usor deasupra.Se pun in cuptorul preincalzit timp de 10-15 minute la 200 ° C.

Pe o farfurie punem salata, o asezonam cu sosul vinaigreta, asezam deasupra ruloul intreg sau taiat in 2. Decorati cu rosii cherry.

Dati un tur de piper deasupra si serviti.

 

 http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/04/rulouri-de-primavara-cu-ricotta.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri de primavara cu ricotta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

diaconta 1

14.05.2016, 22:42

daca's de primavara,vreau

mihaelar63 1

15.05.2016, 00:55

Ce-mi plac mie rettele acesteaversatile Teoretic pot fi preparate cu o multitudine de umpluturi

Anett 1

15.05.2016, 08:46

vin la masa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Omleta cu zuchinni si pancetta (bacon)