O varianta italiana a faimosului Rulou de primăvară chinezesc.
Serviti-l cald, acompaniat de o salata verde asezonata, este delicios si surprinzator.
Se prepară un sos vinaigrette cu uleiul de masline, oțetul balsamic, sare și piper.
Curatati si taiati avocado-ul in 2, jumatate il taiati in cubulete iar cealalta jumătate o taiati felii.
Se toaca marunt ceapa esalota si rosiile uscate.
Se amesteca branza ricotta cu cubuletele de avocado, rosiile uscate si cu eșalota.
Asezonati: paprika, sare, piper (nu puneti multa sare este deja suficient in prosciutto).
Umpleți un vas de mică adâncime cu apă caldă și lăsați să se înmoaie foaia de orez. Când este suficient de moale, se pune pe un prosop curat.
Puneti la un capat o felie de prosciutto, adaugati deasupra preparatul de ricotta (o lingura buna) si o felie de avocado.
Rulati strans foaia în formă de rulou.
Repetati operatia cu toate foile de orez.
Ungem o tava cu un pic de unt, punem rulourile si le ungem cu unt usor deasupra.Se pun in cuptorul preincalzit timp de 10-15 minute la 200 ° C.
Pe o farfurie punem salata, o asezonam cu sosul vinaigreta, asezam deasupra ruloul intreg sau taiat in 2. Decorati cu rosii cherry.
Dati un tur de piper deasupra si serviti.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/04/rulouri-de-primavara-cu-ricotta.html