Sabzi polou - Orez iranian verde cu ierburi

de Mitinita in Aperitive / Garnituri, 4 Feb 2011 | 7263 vizualizari

 

In Iran,se serveste cu peste prajit.Eu l-as manca oricand,daca s-ar gasi si la noi ierburi ca la ei. Un kg de ierburi costa cam o jumatate de dolar si se folosesc in foarte multe mancaruri,facand bucataria iraniana deosebita. Va dau o versiune usoara,cea traditionala dureaza mai mult.
Am crescut cu succes si coriandru pe balcon asta vara.
1 cup = 1 cana de 200 ml

 

INGREDIENTE

  • 1/2 cup ceapa verde
  • 1/4 cup marar proaspat
  • 1/2 cup patrunjel proaspat
  • 1/2 cup coriandru proaspat
  • 1/4-1/2 cup unt
  • 4-5 cup orez fiert
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sabzi polou - Orez iranian verde cu ierburi:

 Toate ierburile si ceapa verde se toaca marunt si se pun intr-un bol.

Se pune untul intr-o oala si se topeste.

Se da cu unt marginile oalei si se pune jumatate din orez.

Se adauga jumatate din ierburi.

Se pune cealalta jumatate de orez si deasupra restul de ierburi.

Se acopera cu un capac si se da la foc mic 30 de minute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sabzi polou - Orez iranian verde cu ierburi" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (17)

Mitinita 1

04.02.2011, 20:04

kamy,mona vreau eu coriandrul vostru ca mie tare imi place daca nu-ti place mirosul,cred ca nici gustul n-o sa-ti placa

corina241 1

06.02.2011, 13:32

pup,papusele frumusele

RuxyRux 1

15.06.2013, 22:56

Daaaa...nu poate fi decat grozav Miti!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Orez simplu cum sa prepari un orez perfect