Celor care le place muratura, usor sau mai mult picanta, aceasta salata este grozav de buna. Merge perfect langa o friptura buna, dar sincer va spun si goala am mancat.
Se spala bine castravetii. Se curata ceapa si se spala. Ardeii iuti se spala.
La robot sau pe razatoare speciala se taie legumele in felii subtiri. Se amesteca la un loc. Se presara sarea si zaharul si se amesteca. Se lasa deoparte, din cand in cand se mai amesteca pana se dizolva atat sarea cat si zaharul.
Se toarna apoi otetul si se pune conservantul sau salicilul (dupa ochi) si se amesteca. Se acopera cu un prosop curat si se lasa undeva la rece timp de 24 de ore. In tot acest timp se mai amesteca din cand in cand.
La final se pune salata in borcane spalate, se toarna zeama lasata, se capacesc borcanele si se depoziteaza in camara. Foarte buna salata.
Pofta buna!
1
Pentru a obtine o salata nu foarte iute, se combina ardeii iuti cu cei bulgaresti care nu sunt iuti deloc. Sau daca sunt ardei care pisca foarte tare, puneti o cantitate mai mica.
2
Trebuie sa stea salata la macerat 24 de ore.