Salata de cartofi

de Panacris in Salate, 23 Apr 2017 | 4009 vizualizari

 

O rețetă din ciclul nimic nu se aruncă, totul se transformă. Mereu rămân câteva oușoare colorate, după sărbătorile pascale. Așa că și de data asta, le-am transformat într-o salată savuroasă. Rețeta poate concura cu brio, în parada Delicii de Paste ;) 

 

INGREDIENTE

  • 4-5 bucăți cartofi roșii de Covasna 
  • 2-3 fire ceapă verde 
  • 1 conservă măsline negre 
  • 4-5 bucăți castraveți acri 
  • cca 4 bucăți ouă fierte 
  • 1 borcanel capere 
  • 2-3 bucăți ridichi mărișoare
  • 4-5 linguri ulei de măsline 
  • sare iodată
  • piper proaspăt măcinat
  • cca 2-3 linguri oțet de mere 

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de cartofi:

Cartofii se fierb în coajă, în apă sărată cca. 20 de minute, la foc mediu, neacoperit. Apoi se scurg, se trec sub jet de apă rece. Ouăle se fierb în coajă cca. 7 minute, ca să fie ferme la tăiere. Cartofii și ouăle, trecute sub jet de apă rece, se curăță de coajă și se taie rondele. În amestecul de cartofi și ouă, se adaugă, ceapa tăiată rondele, măslinele, caperele, ridichile feliate și castraveții tăiați bucățele, Se asezonează totul de sare, piper și puțin oțet, după gustul fiecăruia, se amestecă ușor până ce se încorporează toate ingredientele.

Salata se servește, după ce a fost ușor răcită la frigider!!!!

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de primavara