Salata de ceapa marinata cu chiftelute

de mihaelar63 in Salate, 11 Ian 2018 | 7720 vizualizari

 

 Prepar cand am pofta si mi se face dor salata aceasta de ceapa senzational de gustoasa. Eu folosesc ceapa moderat in preparate si putin in stare cruda. Dar de salata de ceapa marinata cu maioneza nu ma mai satur. Se serveste cu  impreuna cu mini-chiftelute. Obligatoriu chiftelutele sa nu contina usturoi.  Nou la reteta de aceasta data au fost boabele de mustar care au dat un plus de picant si s-au simtit placut crocant in sos 
  Fina mea m-a informat ca aceasta salata se obisnuieste sa fie preparata in Moldova. Eu cunosc reteta de vreo 15 ani si o stiu de la o sasoaica.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ceapa
  • 1 l apa
  • 150 ml otet
  • 1 lingura boabe piper negru
  • 2 linguri seminte mustar
  • sare

Chiftelute :

  • 1 kg carne tocata amestec porc+ vita
  • 2 oua
  • 3 linguri pesmet
  • 1 lingura pasta de ardei rosu
  • 1 lingura cimbru uscat maruntit
  • piper alb macinat
  • sare
  • ulei pentru pulverizat

sos

  • 4 linguri maioneza
  • 4 linguri smantana
  • 4 linguri iaurt grecesc
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de ceapa marinata cu chiftelute:

  1. Ceapa se curata, se spala si se taie pestisori.
  2. Se pune la fiert apa cu sare, boabe de piper, boabe de mustar si otet.
  3. Cand apa da in clocot, se toarna ceapa si se lasa la fiert cam 10 minute pana aceasta se inmoaie si devine sticloasa.
  4. Scoateti ceapa intr-o strecuratoare de inox si lasati sa se scurga.
  5. Amestecati ingredientele pentru chiftelute si formati chiftelute cat mai mici.
  6. Chiftelutele se asaza intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt pe care s-a pulverizat ulei.
  7. .Pulverizati ulei si deasupra chiftelutelor si le coaceti la cuptor pana incep sa devina rumene.
  8. Eu nu am fost nevoita sa intorc chiftelutele pentru ca am setat cuptorul pe coacere 3D la 205 grade C, se pregatesc in mod uniform pe toate partile fara sa se arda].
  9. Amestecati ceapa marinata cu ingredientele pentru sos : maioneza, smantana, iaurt, sare.
  10. Reteta initiala nu avea smantana si iaurt, dar eu mai nou le adug la toate preparatele cu maioneza si nu regret. Gustul este mult mai placut si mai usor de digerat.
  11. In bolul de prezentare puneti un strat de ceapa cu sos si unul de chiftelute. Repetati operatiunea pana terminati ingredientele.
  12. Lasati cateva chiftelute deoparte pentru decor.
  13. Decorati dupa imaginatie si preferinta.
  14. Ideal ar fi ca salata sa se odihneasca la rece ca sa se imbine aromele si gusturile.
  15. Serviti salata rece.

                          Pofta buna !!!!!

TIPS-URI

1

Nu folositi pentru scurgerea cepei vechile strecuratori de sarma. Ceapa se va oxida si se va innegri. Folositi o sita de melamina sau inox.

2

Maioneza in amestec cu smantana si /sau iaurt este mai delicata si mai usor digerabila.

3

Ideal ar fi ca salata sa se odihneasca la rece ca sa se imbine aromele si gusturile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de ceapa marinata cu chiftelute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pârjoale moldovenești - Rețeta tradițională savuroasă