Salata de cruditati pentru iarna

de Caty in Salate, 29 Apr 2022 | 10549 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1kg ceapa alba
  • 1kg gogonele
  • 1kg gogoșari
  • 1kg capia
  • 1kg morcov
  • 1borcan mustar dulce de Tecuci
  • 400ml ulei
  • Pentru soluția cu care opărim legumele, avem nevoie de:
  • 500ml otetde 9 grade de la Vrancea
  • 1,5 l de apa
  • 250g zahar
  • 2 linguri pline cu sare grunjoasa
  • 1 linguriță piper
  • 2foi de dafin
Portii: 9
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de cruditati pentru iarna:

Curățăm, spălăm și tăiem legumele.
Ceapa o taiem peștișori, gogonelele- felii, gogosarii- fâșii, capia- fâșii. Morcovii trebuie rași pe răzătoarea mică
Pregătim soluția, amestecând ingredientele într-o cratiță și o dam la foc până începe să fiarbă.
Opărim pe rand, fiecare leguma, in ordinea prezentată mai sus, cate 5 minute din momentul in care vedem că a început să fiarbă. Morcovul îl opărim 10 minute.
Scoatem legumele cu o spumiera și le punem in ciur.
Soluția scursă din ciur nu o aruncam. O turnam înapoi în cratiță, până terminam de opărit legumele.
După ce s-au scurs și s-au răcit, le amestecam cu mustarul și uleiul apoi așezăm frumușel in borcanele sterilizate mai înainte.
Noi o mâncăm pe toată într-o săptămână, dar daca vreau sa țină mai mult, bag borcanele la cuptor pentru 30 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de cruditati pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu brânză - Cea mai rapidă și gustoasă rețetă

ieri la 10:53

Muschiulet de porc la cuptor, cu sos de smantana

de Caty 3

pe 29.10 la 20:42

Prajitura cu mere

de Caty 3

pe 29.10 la 13:55

Pastă de fasole cu avocado - Rețeta simplă de post

pe 29.10 la 13:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]