Salata de ghebe

de Constelatialeu in Conserve, 15 Ian 2013 | 10777 vizualizari

 

De toamna,pentru iarna pana la primavara...

 

INGREDIENTE

  • 30 gogosari
  • 20 de cepe
  • 3 kg ghebe
  • 2 kg.morcov
  • o conopida ( cca 1/2 kg,cu bataie)
  • 2 ,1/2 cani otet ( cana de ceai)
  • 3 cani ulei
  • 4 linguri sare ( din aia grunjoasa)
  • 3 linguri zahar
  • boabe piper
  • foi dafin
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de ghebe:

Ghebele se oparesc in apa fiarta cu sare si se lasa la scurs. Gogosarii taiati felii, ceapa taiata solzisori, morcovul ras si conopida rupta bucatele mici. Toate astea se oparesc in amestecul de otet, ulei, sare, zahar, boabe de piper si foi de dafin, care in prealabil a dat intr-un clocot. La sfarsit se adauga ghebele, se pune compozitia in borcane si se toarna lichidul respectiv peste. Se sterilizeaza pe baie de abur.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de ghebe" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de ciuperci cu piept de pui si maioneza, un aperitiv spornic si gustos