Salată de icre cu porumb

de Rita Ilies in Aperitive / Garnituri, 8 Ian 2016 | 4217 vizualizari

 

Salata de icre este cu siguranță una dintre cele mai des întâlnite aperitive de pe mesele noastre. Dar, totuși, parcă nici măcar nu e nevoie de-o ocazie specială pentru a le pregăti; ele sunt ideale savurate la micul dejun sau pot fi o mică gustare atunci când ai la îndemână biscuiți din tărâțe ori câteva crutoane. 
De această dată m-am gândit să reinventez această salată și să-i dau un strop de culoare și un iz mai aparte mai ales că avem ingredientul special la îndemână. SunFood este nelipsit din cămara mea. 
Presimt că această variantă a binecunoscutei salate de icre va deveni una din rețetele mele preferate.

 

INGREDIENTE

  • 150 g icre ( după preferințe )
  • 50 g griș
  • 20 g miez de pâine
  • 150 g porumb Sun Food
  • o ceapă mică
  • zeamă de lămâie
  • un praf de turmeric
  • ulei de floarea soarelui ( aproximativ 300 ml )
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salată de icre cu porumb:

 

   Am fiert și am răcit grișul apoi l-am pus împreună cu icrele în vasul robotului de bucătărie. Miezul de pâine l-am hidrata în lapte, apoi l-am stors și l-am pus de-o parte.

   Am atașat capacul iar după ce am pornit robotul am adăugat zeama de lămâie și puțin câte puțin, prin pâlnie, uleiul de floarea soarelui. Când salata a început să se lege și să capete consistență am adăugat miezul de pâine și am continuat mixarea până când acesta s-a încorporat complet.    Am adăugat porumbul ușor tocat, turmericul și ceapa. Am pornit din nou robotul pentru câteva zeci de secunde până când salata a devenit o pastă omogenă.    Am servit salata pe bănuți din pâine rumenită.     Poftă bună!

TIPS-URI

1

Preparați icrele atunci când au ajuns la tempera camerei.

2

Folosiți la prepararea salatei de icre numai uleiuri cu gust neutru.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salată de icre cu porumb" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Rita Ilies 1

09.01.2016, 15:25

-Licurici- 1

10.01.2016, 12:16

C at de bine arata!!!

Rita Ilies 1

10.01.2016, 13:33

Merci, Laura!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu sparanghel si somon fumé