Salata de paste cu cartofi (de post)

de miki_a in Paste, 18 Mar 2015 | 4916 vizualizari

 

Aceasta salatica se face cu ingrediente putine, pe care le avem tot timpul la indemana si rezultatul este unul extrem de rapid si gustos!
Incercati-o si sigur nu veti regreta! O puteti adapta gustului dumneavoastra folosind diverse sosuri pentru paste sau adaugand tot ceea ce va place (masline, oua fierte, muraturi etc.).

 

INGREDIENTE

  • 6-8 cartofi potriviti pentru fiert in coaja;
  • 200 gr. de paste;
  • 3 cepe galbene uscate;
  • 100 ml. ulei pentru prajit;
  • sare.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de paste cu cartofi (de post):

Spalam cartofii dupa care ii punem intr-o oala cu apa cat sa ii acopere si ii dam la foc. Ii lasam sa fiarba ocupandu-ne de celelalte ingrediente.

Curatam ceapa si o tocam marunt.

Infierbantam cateva linguri de ulei in tigaie, adaugam ceapa si o lasam pana devine sticloasa, amestecand ori de cate ori este nevoie pentru a evita arderea ei.

Dupa ce au fiert cartofii ii scurgem de apa, ii mai lasam cateva minute sa se racoreasca si incepem sa ii curatam.

Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.

Intr-un vas incapator taiem cartofii cubulete potrivite, adaugam pastele fierte si scurse si la final ceapa calita. Amestecam salata, adaugam sare dupa gust si preparatul este gata de servire.  

 

 

 

 

TIPS-URI

1

In ceapa calita puteti adauga 2-3 linguri de pasta de rosii. Ceapa va capata un gust dulce-acrisor.

2

Puteti folosi ce paste va plac (de grau, de porumb, simple, colorate, diverse forme si marimi).

3

La prajitul cepei folosesc o cantitate mai mare de ulei (nu imi place sa adaug ulei crud peste cel prajit, nu se imbina in salata). Puteti adauga ceapa scursa putin cate putin si la final uleiul prajit, atat cat va place.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de paste cu cartofi (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

miki_a 1

20.03.2015, 10:56

Bravo Mihaela! Am sa o asociez si eu cu un pahar de moare, (deseori o servim cu muraturi dar nu am incercat si cu zeama). Cred ca aluneca mai usor pe gat!
Iti multumesc pentru sustinere!

reisnaor_2006 1

26.03.2015, 12:51

miki_a 1

26.03.2015, 13:04

Roxana!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi fierti

de Rocsi 9

ieri la 19:35

Chifle pizza - Gustarea rapidă care te va cuceri

ieri la 07:45

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

pe 30.09 la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]