Reteta vazuta la Gaby,la Motan si la multi alti bucatarasi ...O varianta a salatei de vinete foarte buna, in special sotului i-a placut mult :) ...
Coacem vinetele la flacara aragazului sau pe gratar la foc de lemn. Cand vinetele s-au copt bine pe toate partile, le punem in apa si le lasam pentru 15 minute.
Apoi curatam vinetele de coaja, indepartam cotorul, le spalam bine pentru a indeparta orice parte neagra ramasa si le punem la scurs pe un tocator putin inclinat.
Separat ardeii copti ii feliem fasii apoi cuburi mici (eu am avut ardei deja copti la congelator si deci doar i-am dezghetat. In caz ca aveti ardei proaspeti, mai intai ii coaceti pe flacara, apoi ii curatati bine de coaja, cotor, seminte si nervuri) .
Ceapa o curatam de coaja, si o tocam marunt.
Punem la foc potrivit o tigaie cu putin ulei si cand acesta s-a incins , punem ceapa si ciupercile la fel tocate marunt . Lasam pana ce toata apa de la ciuperci s-a evaporat. Inchidem focul si lasam sa se raceasca.
Cand vinetele s-au scurs bine le tocam cu ajutorul unei spatule\linguri de lemn.
Punem intr-un castron vinetele si le amestecam bine putin cate putin cu ulei.
Adaugam ardeii,ceapa cu ciupercile si maioneza si amestecam bine.
Potrivim de sare si piper si dam la rece pana in momentul servirii.
Pofta buna !