Salsa "mou"

de micki in Sirop / Compot, 9 Oct 2009 | 6386 vizualizari

 

Salsa "mou" este o crema foarte dulce pe baza de zahar si smantana dulce.Se foloseste in special pentru a garnisi inghetata,tarte si dulciuri in general.Salsa "mou" poate fi tinuta pentru mult timp intr-un recipient inchis,la rece(in frigider).Cand se doreste folosirea ei e de ajuns sa fie incalzita pentru cateva minute la "bain- marine".

 

INGREDIENTE

200gr de zahar 100 ml de smantana lichida dulce
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salsa "mou":

zaharul se pune intr-o cratita ,la foc mic,se mesteca incontinuu pana s-a caramelizat frumos si uniform...atentie:nu trebuie sa fie prea inchis la culoare,altfel prinde un gust amarui crema...
Dupa ce s-a caramelizat zaharul, se da deoparte si se lasa 2-3 minute la racit.Intre timp se incalzeste smantana,si se pune toata odata in zahar,mestecand energic.

Se pune din nou pe foc si se amesteca pana devine o crema omogena.
La inceput va fi ceva mai moale salsa,dar in timp ce se raceste se va intari putin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salsa "mou"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mic dejun hiperproteic din oua cu salsa de rosii