Blat:
Galbenusurile se freaca bine cu zaharul si esenta de vanilie pana se albesc si devin ca o crema. Faina se amesteca cu praful de copt, cacao si grissi se adauga la crema de galbenusuri. Se omogenizeaza, apoi se adauga pe rand laptele si uleiul, amestecand usor.
Se incorporeaza apoi albusurile batute spuma tare cu un praf de sare. Compozitia se imparte in 2 si se coc 2 foi in tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt, timp de aproximativ 15 minute. Se lasa la racit.
Stratul de ciocolata:
Crema aceasta de ciocolata am folosit-o si la Mini tartele cu ciocolata. E atat de buna incat o fac cu orice ocazie. :))
Frisca o turnam peste ciocolata rupta bucatele. Se pune vasul pe foc mic si se aduce la punctul de fierbere. Se da deoparte si se amesteca pana la omogenizare. Se da la rece pana se intareste, apoi se amesteca cu lichiorul de migdale si branza mascarpone.
Inghetata cu cacao:
Galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul si mierea, pana devin pufoase ca o crema. Adaugam cacaoa si amestecam usor.
Laptele il punem la fiert si cand da in clocot il turnam peste crema de galbenusuri si mixam pana se racoreste. Dam la frigider pana la racirea completa. Adaugam frisca batuta putin si omogenizam.
Dam la congelator pentru 1 ora, pana se congeleaza partial.Se mixeaza inghetata, pentru omogenizare.
Unul din blaturi il ungem cu crema de ciocolata. Acoperim apoi cu inghetata de cacao si cel de-al doilea blat.
Dam din nou la congelator pana la congelarea completa, dupa care se potioneaza.