Saratele

de ionix in Aperitive / Garnituri, 5 Ian 2010 | 7460 vizualizari

 

le-am facut impreuna cu soacra-mea...

 

INGREDIENTE

  • 600 g telemea de vaci
  • 2 pachete cu unt
  • circa 400 g faina
  • 2 oua 
  • 1 galbenus pt  uns
  • 1 praf de copt
  • sare, chimen
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele:

 

Ouale se bat bine si se freaca cu untul. Se pune si telemeaua data pe razatoare.

Daca telemeaua este foarte sarata nu mai adaugati decat un praf de sare.

Apoi se pune treptat faina amestecata cu prafuld e copt, aluatul trebuie sa fie portivit.. sa nu fie prea tare.

Aluatul se da la rece circa 30 min iar apoi se intinde o foaie de circa 5 mm. 

Foaia se unge cu ou, se presara chimen si se taie fasii.

Se pun pe o tava cu hartie de copt, in cuptorul incins in prealabil.

Se da la foc potrivit pana incep a-si schimba un pic culoarea.

Sunt foarte bune langa un pahar cu bere.

 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (6)

ionix 1

06.01.2010, 10:02

eu nu mai am, s-au mancat foarte repede... mersic Liana

Teo 1

06.01.2010, 21:48

cand intindeam foia ieseau si mai groase si mai subtiri ,dar prin forma toate sunt egale ,apar ca niste ''creionase''

nadina73 1

04.10.2010, 01:30

super 5f si aici gata ma duc din curtea ta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saratele