Saratele

de Angelina_Elena in Aperitive / Garnituri, 7 Noi 2012 | 10696 vizualizari

 

By E-retete.ro!

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 150 g untura
  • 150 g smantana(eu am pus 4 linguri)
  • 100 g margarina rama
  • 1 galbenus
  • 4 linguri lapte cadut
  • 1 varf de lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 pachete drojdie
  • In plus:
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri lapte
  • 1 praf de sare
  • mac,susan,chimen,cascaval
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele:

Dizolvam drojdia in laptele caldut impreuna cu zaharul.

Lasam sa stea la loc caldut 15 minute, pana se umfla si devine spumoasa.

Intr-un vas punem faina, facem o gropita in mijloc si adaugam: galbenusul, margarina, untura, sarea si maia de drojdie.

Faramitam totul cu degetele pana devine precum pesemtul.

Adaugam smantana pana se leaga (incepem cu 4 linguri si mai adaugam daca este necesar).

Framantam bine aluatul timp de 5 minute.

Acoperim bolul si lasam sa stea 15 minute.

Impartim aluatul in 4 bucati.

Pe blatul de lucru presarat cu faina, intindem din fiecare bucata cate o foaie subtire de cca 5 mm.

Taiem foaia pe margini cu un cutit ca sa obtinem un dreptunghi.

Taiem foaia fasiute inguste folosind cutitul sau decupam saratelele cu forme de fursecuri.

Asezam apoi fursecurile in tava tapetata cu hartie de copt.

Batem galbenusurile cu laptele si praful de sare.

Folosindu-ne de o pensula de silicon ungem saratelele si presarm deasupra mac, susan, chimen, cascaval...ce doreste fiecare!

Dam saratelele la cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos.

Se pastreaza in caserole.

Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

Din cantitatile precizate mai sus au rezultat 4 tavi de saratele.

2

Tava are diametrul de 24/35 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine cu ou si cascaval