Saratele

de Sim0na in Dulciuri, 1 Apr 2015 | 4104 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 120 g unt
  • 100 g telemea vaca propaspata, putin sarata
  • 140 + 25 g faina
  • 1 ou
  • sare
  • parmezan
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele:

Untul l-am lasat la temperatura camerei, apoi l-am amestecat cu branza de vaci data prin razatoare, un praf de sare si 140 g faina. In functie de tipul de faina, de gradul de umiditate al untului si al branzei, cantitatea de faina poate varia... eu am mai adaugat 25 g de faina. Am amestecat un aluat elastic si bine legat, pe care l-am dat la frigider pentru cca 6-7 ore.

A doua zi am intions aluatul pe masa infainata, am taiat fasii de cca 1,5 cm pe care le-am uns cu ou si am pus parmezan ras deasupra. Am rulat fiecare fasie si le-am asezat in tava de aragaz, tapetata cu hartie de copt. Am dat la cuptor la 190 g pentru cca 20 minute.

Mie mi-au iesit doua tavi de saratele din cantitatile date.

Va invit la o saratea frageda si delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saleuri a la Bunica