Saratele cu cascaval

de anaiss in Aperitive / Garnituri, 19 Ian 2012 | 11799 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet margarina unirea
  • 1 pahar smantana (250 g)
  • 2 oua
  • 200 g cascaval ras
  • drojdie cat o nuca
  • faina cat cuprinde
  • sare
  • susan, mac
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele cu cascaval:

Se pune intr-un castron faina, margarina la temperatura camerei, smantana, 1 ou batut bine, cascavalul, drojdia dizolvata in putina apa si sarea.

Se amesteca toate ingredientele pana rezulta un aluat potrivit (sa nu fie tare).

Se lasa la dospit jumatate de ora, dupa care se intinde cate o foaie (daca vrem ca saratelele sa fie mai crocante intindem foaia mai subtire, daca vrem sa fie mai moi, intindem o foaie mai grosuta)

Taiem bastonase pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt (sau ulei).

Ungem saratelele cu ou si presaram deasupra susan sau mac sau ce avem prin casa.

Se dau la cuptor la foc potrivit pana observam ca se rumenesc.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

Din aceste cantitati va iese o portie intreaga, adica vreo 6 tavi de cuptor.Eu am facut din jumatate din aceste cantitati si mi-au iesit 3 tavi;

2

Nu deschideti usa aragazului in primele 5 minute pt ca s-ar putea sa se lase aluatul

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele cu cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]