Saratele cu mac si susan

de Dana_Retetegg in Aperitive / Garnituri, 24 Noi 2012 | 4267 vizualizari

 

Saratele fragede si gustoase, cu mac si susan, special pentru voi intr-o zi friguroasa de noiembrie.

 

INGREDIENTE

  • 250 g margarina la pachet,
  • 2 lingurite de sare,
  • 2 oua,
  • 100 ml lapte (dulce sau acru),
  • 700 g faina,
  • 1 praf de copt,
  • 2 lingurite otet,
  • susan,
  • mac
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele cu mac si susan:

Intr-un bol mare punem faina si margarina taiata cubulete. Margarina trebuie tinuta 1 ora inainte la temperatura camerei.  

Amestecam cu mana pana obtinem un aluat nisipos. Adaugam sarea, ouale, laptele si apoi praful de copt stins cu otet.  

Framantam aluatul timp de cateva minute, apoi il punem intr-o folie de plastic la frigider. Il lasam aprox. 20-30 de min.  

Pe masa de lucru punem faina si o intindem uniform. Luam bucati potrivite din aluat si le intindem cu un sucitor.  

Taiem aluatul in ce forme dorim, eu am folosit o forma de biscuiti si am facut pestisori.  

Am uns pestisorii cu o pensula cu apa (sau galbenus de ou daca doriti) si am pus deasupra susan si mac.  

I-am asezat pe hartie de copt in tava si i-am pus la cuptorul preincalzit, la foc mic, 15-20 de minute.  

Sunt niste saratele excelente atat calde cat si reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele cu mac si susan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu sunca presata si cascaval, la aparatul de gofre