Sarmale

de Gherca Daniela in Mancaruri cu carne, 20 Iun 2014 | 3387 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 carne tocata de porc
  • un sfert de cana de orez
  • 2 cepe mai mici
  • 1 morcov mai mic
  • 1 ou
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • 1 lingura de faina (optional)
  • afumatura de care aveti
  • bulion
  • 1 varza murata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale:

Dam carnea de porc prin masina de tocat, orezul il punem la fiert dar nu in totalitate, ceapa o taiem marunt, morcovul il dam pe razatoare, amestecam, punem oul, condimentam cu sare si piper dupa gust, punem si patrunjel, iar la safrasit daca nu este suficient de omogen punem si o lingura de faina ( eu am pus). Formam sarmalute in foi de varza si le asezam intr-o oala, dupa primul strat asezam bucatele de carne afumata si tot asa, la final punem o lingura de bulion, acoperim cu frunze de varza si punem apa fierbinte pana sa acopere totul, si dam la foc timp de 2 ore.

Pofta buna!!! 

 

TIPS-URI

1

Inainte de a pune sarmalele in oala puneti niste frunze de varza la fund;

2

Eu deobicei fac sarmalele fara prajeala, imi par mai gustoase;

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale din varza murata cu carne de vita