Sarmale cu carne de pui in vas de lut

de Bya Ralu in Pui, 15 Dec 2015 | 4832 vizualizari

 

Am facut doar cateva sarmalute,imi era pofta,si le-am vrut mai "light" nu de alta da tin la silueta mea=)))) au iesit super bune

 

INGREDIENTE

  • 1 varza murata potrivita
  • 500 g carne tocata de pui
  • 1 ceapa alba
  • 2 linguri orez
  • 1 bucata mica de kaizer
  • 1 lingura de bulion
  • vegeta/piper/cimbru/boia dulce
  • 4 foi de dafin
  • ulei de masline
  • apa
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu carne de pui in vas de lut:

Carnea de pui se pune intr-un castron,se amesteca cu ceapa tocata marunt,orezul spalat si scurs de apa si condimentele.

Se desfac cu grija frunzele de la varza murata si se taie cotorul.

Se ruleaza frunzele de varza umplute cu compozitia din carne de pui si se aseaza in vasul de lut peste putina varza tocata marunt.

Intre sarmale se pun cuburi si felii de kaizer.

Se stropesc cu ulei de masline si se pune un pahar de apa,se acopera cu capac si se da la cuptorul preincalzit pentru 1 ora.

Se scot se pune bulionul subtiat cu apa,si intoarcem sarmalele pe partea cealalata,completam cu apa daca este nevoie si mai lasam inca 1 ora la cuptor.

Testam daca este gata varza,daca nu se mai lasa la cuptor pana aceasta se inmoaie.

Se servesc calde cu mamaliguta si smantana

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu carne de pui in vas de lut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

Bya Ralu 1

16.12.2015, 16:16

Rocsi 1

17.12.2015, 10:46

Sunt grozav de bune

Bya Ralu 1

17.12.2015, 12:35

multumesc rocsi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu mure si ciocolata

de oanapl 8

ieri la 22:27

Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

pe 25.04 la 09:05

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 25.04 la 08:41

 Noodles cu porc și legume – Rețeta savuroasă și rapidă

pe 25.04 la 08:35

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

pe 24.04 la 08:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui in lapte à la Jamie in vas roman