Sarmale cu varza dulce

de trifadalia in Porc, 4 Sep 2018 | 2800 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 varza dulce mare
  • 400 gr orez cu bobul rotund
  • 300 gr carne tocata de porc fara grasime
  • 1 morcov
  • 2 cepe potrivit de mari
  • 2 oua mai micute
  • 1 lingura de gris
  • 130 ml ulei de floarea soarelui+2 linguri
  • 2 linguri pasta de rosii concentrata
  • 5 linguri suc de rosii
  • patrunjel proaspat
  • 1 legatura de marar verde
  • sare
  • piper
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu varza dulce:

Ceapa se taie marunt iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici apoi se calesc impreuna cu jumatate din cantitatea de ulei si pasta de rosii dar fara a se rumeni.

Peste orez se toarna apa firbinte si se lasa 5 minute, apoi se scurge bine.

Intr-un castron se pune amestecul de ceapa si morcov (dupa ce s-a racorit), orezul, carnea, uleiul, grisul, ouale, patrunjel tocat dupa gust, sare si piper apoi se amesteca cu mana pana se omogenizeaza.

Se pune o oala cu apa pe foc unde se oparesc frunzele de varza spalate pe rand, atat cat sa se inmoaie putin pentru a se putea rula mai bine.

Partea mai tare din mijlocul frunzelor se taie si se pastreaza apoi restul de frunza, se foloseste pentru a rula sarmalele. Se ia o jumatate de frunza, apoi se asaza o lingura din compozitie pe unul din capete si se ruleaza avand grija sa se aduca laturile spre interior pentru a nu se desface la fiert.

Se asaza pe fundul vasului de lut cotorii frunzelor, apoi sarmalele fara a lasa prea mult spatiu intre ele. Bulionul se amesteca cu mararul uscat, 2 linguri de ulei, sare si cca. 400 ml de apa apoi se toarna peste sarmale, daca mai este nevoie se mai completeaza cu apa atat cat sa acopere sarmalele. Se pune capacul si se da la cuptor pentru cca 2 ore. Dupa vreo ora si jumatate se verifica daca sunt fierte si daca au inca multa zeama se ia capacul si se mai lasa putin ca sa se evapore.

Sunt foarte bune atat calde cat si reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu varza dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu varză dulce