Sarmale cu varza murata in oala de lut

de marcela1979 in Porc, 23 Feb 2013 | 4510 vizualizari

 

Cele mai bune sunt cele facute in oala de lut.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata de porc
  • 1/2 kg ceapa alba
  • 1 ardei gras rosu
  • frunze de varza murata
  • 250 gr orez
  • 250 gr sunculita afumata
  • condiment pentru carne de porc
  • cimbru,marar verde
  • bulion 200 ml
  • piper
  • 50 ml ulei
  • cimbru si marar uscat
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu varza murata in oala de lut:

Varza murata se desface frunza cu frunza,se spala cu apa rece si se taie cotoarele.Intr-o tigaie se incinge uleiul  se adauga ceapa tocata marunt,ardeiul gras tocat si el si 100 ml apa si sa lasa sa se inabuse .

Dupa ce s a inabusit se adauga bulionul si mararul verde tocat.Se lasa sa se raceasca.Dupa ce s a racit se amesteca cu carnea tocata,cimbru,condimente pentru carne,piper si orezul spalat .

Se ia cate o frunza de varza,se pune din umplutura si se formeaza sarmalele.In oala de lut se pune putin ulei,se pune mararul si cimbrul uscat  si cotoarele de varza .Se aseaza sarmalele,punand intre randuri felii de sunculita afumata.Cand s-au asezat toate sarmalele se acopera cu frunze de varza ,se pune apa peste ele si se dau la fiert la foc mic .Cand sunt gata se servesc simple sau cu smantana si ardei iute.

TIPS-URI

1

Daca se fierb pe aragaz se pune o plita sub oala de lut ca sa nu crape.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu varza murata in oala de lut" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale in vas de lut