Sarmale de post

de Oana in Mancaruri de post, 19 Apr 2009 | 45074 vizualizari

 

Mai sunt cateva zile de post, iata o reteta minunata, cum facea mama acasa, sunt delicioase sarmalele acestea!

 

INGREDIENTE

  • o cana cu orez
  • o cutie de ciuperci champignion
  • 2 cepe
  • un morcov mare
  • foi de varza murata
  • o cutie de rosii in bulion
  • cateva linguri cu ulei
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat
  • marar proaspat
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de post:

Mai intai pregatim frunzele de varza pentru sarmalute. Daca varza este prea sarata se opareste cu apa clocotita si se lasa frunzele cam 15 minute sa stea in apa.

Orezul se spala in apa rece, ceapa se toaca cubulete, morcovul se da pe razatoarea mica, ciupercile se taie  feliute, apoi se calesc toate in uleiul incins. Se condimenteaza cu sare, piper si cimbru, se adauga o cana cu apa si o ceasca din sucul de rosii si se lasa pe foc pana scade zeama. Se opreste focul si se pun doua linguri de patrunjel verde tocat fin.

Se ruleaza sarmalutele, punand o lingura din compozitia de orez pe frunza de varza. Mie mi-au iesit din acesta compozitie 30 de bucati. Sarmalele se aseaza pe un pat de varza tocata, deasupra lor se pune inca un rand de varza, se pun deasupra foi de dafin, se presara cimbru. Apoi se umple oala cu apa si se lasa la cuptor 40 de minute (la foc potrivit). Se adauga rosiile maruntite si se lasa sa mai scada 15 minute. La final se presara marar tocat. Sunt delicioase alaturi de un ardei iute murat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

tonidinobrejita 1

09.03.2012, 21:20

Sunt barbat cu 4 copii si eu fac mancare.Orice reteta o iau de pe internet,dar iese mancarea buna (La multi ani de 8 martie tie si tuturor femeilor inclusiv sotiei mele care este plecata la munca in Italia din cauza lui Base)Pastrez site-ul si o sa te mai intreb de retete.Cu respect.

Oana 1

10.03.2012, 15:33

Multumesc frumos, ma bucur ca iti plac retetele! Bine ai venit pe Bucataras si succes in bucatarie

jolygina 1

12.12.2012, 13:19

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]