Sarmale de post in foi de varza

de Ancutsa in Mancaruri de post, 17 Mar 2017 | 5725 vizualizari

 

 Retete de post economice

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe
  • 2 linguri ulei
  • 1 morcov
  • 1 cana mare cu orez
  • 1 cana cu apa
  • 2 verze murate (de marime medie)
  • 2 linguri bulion
  • 1 lingurita cu varf de faina
  • Sare si piper (dupa gust)
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de post in foi de varza:

 

Se taie marunt cele 2 cepe si se calesc putin in ulei incins, cu sare si piper dupa gust, apoi se adauga morcovul ras.

Se spala bine orezul si se lasa un pic la inmuiat, apoi se adauga peste ceapa si morcov. Se acopera cu 1 cana cu apa si se lasa sa fiarba cam 5 minute, dupa care luam focul si lasam amestecul la racit. Orezul se va mai umfla un pic cand se va raci.

 Intre timp, se spala varza murata (lasata peste noapte intr-un vas cu apa rece, ca sa se mai desareze) si se scurge bine de apa.

 In fiecare foaie de varza murata, se pune un pic de amestec de orez, apoi se ruleaza sarmaluta. Pastrati cateva foi de varza pentru a le toca.

 Intr-o cratita incapatoare, se asaza un strat de varza tocata, apoi se asaza si sarmalutele. Se lasa un spatiu in mijloc, pe care il vom umple cu 2 linguri generoase de bulion. Se acopera cu apa, astfel incat lichidul sa acopere cu 2 degete sarmalele. Se fierbe totul la foc mic, iar cand scade apa, se completeaza cu apa calduta. 

La o cana mare cu orez si doua verze de marime medie, eu am obtinut cam 37 de sarmale.

 Se servesc cu mamaliga calda si ardei iute.

  

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post in foi de varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Classic

- 600 lei
2899.99 lei
2299.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Slimline Barista

- 200 lei
1699.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (11)

Rocsi 1

18.03.2017, 19:30

Sunt tare bune sarmalutele de post, de fapt, dupa mine, cele mai bune!

dantes 1

19.03.2017, 11:28

Bune!

Ancutsa 1

19.03.2017, 12:40

Oana, multumesc mult!

Rocsi, multumesc frumos!

Domnule Dante, multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

ieri la 08:44

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 10.09 la 08:05

Pancakes cu Oreo - Delicioase și ușor de făcut

pe 09.09 la 10:55

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

pe 08.09 la 07:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sparanghel la tigaie cu praz si ulei de masline