Sarmale in foi de varza

de Silvioara in Porc, 23 Dec 2011 | 5725 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 verze murate, mai marisoare, de pe care vom desprinde foile pentru sarmale
  • 1 kg. carne tocata de porc
  • 3-4 bucati mici de carnat de casa afumat
  • 3-4 bucati de carne afumata (eu am pus si codita purcelului)
  • 3 cepe
  • o cana de orez ales si spalat
  • 2 linguri suc de rosii (eu am avut preparat in casa)
  • sare, piper, cimbru.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in foi de varza:

Varza murata se clateste cu apa rece (pentru a mai reduce din sare si acreala) si se pregatesc foile pentru umplut.

Cepele se toaca si se calesc in foarte putin ulei pana devin putin aurii, apoi se adauga orezul si o jumatate de cana de apa. Amestecam mereu pentru a nu se lipi orezul. Cand a scazut toata apa pe care am pus-o (cca 2-3 min) adaugam cele doua linguri de suc de rosii. Acest amestec se pune peste carnea tocata, se omogenizeaza bine, se potriveste de sare, piper si cimbru. Foile de varza se umplu si se ruleaza cu acest amestec.

Intr-o cratita mai larga, unsa cu putin ulei, se toaca putina varza murata si se aseaza un strat subtire. Se pun sarmalele, una cate una, intercaland cu cate o bucatica de carne afumata si cu cate un carnat. Sarmalele se acopera cu un alt strat subtire de varza taiata marunt si se adauga zeama de la varza murata (daca nu este prea sarata si prea acra) sau apa. Se acopera vazul cu folie de aluminiu sau cu un capac si se da la foc mediu, iar dupa ce a inceput sa fiarba, se lasa focul la minim.

Se fierb asa cam 2 ore, adaugand atunci cand este nevoie apa si miscand cratita stanga-dreapta pentru a nu se lipi varza de pe fundul cratitei. Se amesteca 2-3 linguri de bulion cu putina apa si se toarna deasupra sarmalelor (sau o jumatate de cana de suc de rosii). Se mai lasa sa fiarba la foc mic, fara capac, inca 30 min., apoi se opreste focul.

Se servesc cu mamaliguta calda, ardei iute si putina smantana/iaurt. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de varza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Racituri/piftie de porc