Savarine

de alice_ciobanu in Prajituri, 16 Mai 2011 | 12055 vizualizari

 

M-am înscris, pentru prima dată, la un concurs...! La concursul cu juriu, BLOGGOSPODINA, organizat de Laura Laurenţiu şi al său blog delicios. Pentru că trebuia să particip şi cu o reţetă de de blogul care găzduieşte concursul, adică Reţete ca la mama acasă, m-am tot uitat pe acolo, l-am tot răsfoit....şi am ales...Prăjitura sufletului meu: Savarine. Laura pe blogul său a numit Savarina drept "Regina prăjiturilor"...aşa o fi. Pentru mine însă, Savarina este prăjitura sufletului meu, pentru că e prăjitura care-mi aminteşte mereu de copilărie.

Aşadar ..am încercat Savarinele Laurei, cu care m-a înscris la concursul BLOGGOSPODINA, iar reţeta originală o găsiţi pe blogul ei

 

INGREDIENTE

  • pentru compoziţia de savarine: 
  •  6 ouă
  • 7 linguri de pesmet
  • 1 praf de sare
  • 6 linguri de zahăr
  • pentru însiropat:
  •  2 pahare apă
  •  1 pahar de zahăr
  •  o esenţă de rom
  • pentru frişcă:
  •  500 ml smântână pentru frişcă (eu am folosit 250 ml frişcă lichidă)
  • 2 linguri zahăr pudră
  •  un plic de întăritor pentru frişcă
  • puţin jeleu, gem tare...eu am folosit gem de caise făcut de tata :))
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Aşa....deci am trecut la fabricarea savarinelor....

Am separat ouăle, iar gălbenuşurile le-am frecat cu 3 linguri de zahăr, până au căpătat o consisteţă spumoasă, cremoasă mai bine spus. Albuşurile le-am bătut spumă cu un praf de sare, după care am adăugat 3 linguri de zahăr şi am mixat continuu, ca la bezea, până s-a dizolvat tot zahărul şi am obţinut o spumă tare. Pesmetul l-am încorporat în gălbenuşuri, după care am adăugat şi spuma de albuşuri, încorporând-o încet cu o lingură de lemn.

Am turnat apoi compoziţia în tăviţele speciale, ondulate, tapetate cu unt şi făină şi am dat la cuptor pentru vreo 15 minute, dar am făcut testul cu scobitoarea

Separat, într-o cratiţă am făcut un sirop din 2 pahare de apă şi un pahar de zahăr...fierte puţin. La sfârşit am pus şi esenţa de rom.

Savarinele, fiebinţi, se însiropează. Laura spunea că se "plojează" în sirop. Mie mi-a fost frică să le plonjez, pentru că pesmetul absoarbe foarte repede şi m-am temut să nu se dezintegreze.. :)) aşa că le-am însiropat cu lingura turnând sirop din belşug. După ce s-au răcit am tăiat câte un capac din fiecare. Am pus un strat de frişcă. Frişcă am făcut-o mixând frişca lichidă cu zahărul şi întăritorul de frişcă. Capacul savarinei l-am uns cu puţin gem de caise, făcut de tata (home made ) şi l-am pus apoi, încet peste stratul de frişcă. Deasupra am făcut un mic moţ de frişcă, aşa...pentru efect.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (28)

RuxyRux 1

17.05.2011, 19:31

Wowwwww!!! Adorabile!!!

elena1988 1

01.06.2011, 10:19

housy 1

28.06.2011, 16:31

SAVARINA este si prajitura copilariei mele....tare mult imi placeau...si sincer chiar de mult nu am mai mancat una care sa semene macar cu cele de atunci. si nici nu m-am incumetat sa fac acasa....si probabil va mai trece multa apa pe Mures...pana oi face felicitari tie!! arata superb!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert savarina tiramisu