Foarte ,foarte bune! E cea mai buna reteta de Savarine pe care o am si o fac cu drag de fiecare data :)
Incalzim cuptorul la 180 grade iar intre timp separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza bine iar cand sunt bine batute adaugam o lingura de zahar. Galbanusurile le mixam cu restul de zahar plus cel vanilat pana isi schimpa usor culoarea apoi adaugam esenta de rom. Separat intr-un bol amestecam faina, pesmetul, sarea si lamaia razalita pe care le adaugam peste galbenusuri alternativ cu albusurile, amestecand doar de jos in sus usor cu o spatula. Se toarna compozitia in forme sau in tava de briose, eu in tava le-am facut si se coace 20-25 minute. Dupa ce s-au copt le lasam la racit dupa care le scoatem usor si se pun pe un platou.
Intre timp caramelizam zaharul pt sirop pe care il stingem cu 300 ml apa si amestecam pana se topeste zaharul apoi adaugam esenta de rom. Se insiropeaza bine savarinele cat timp este cald siropul, apoi le punem pe un platou iar daca a mai ramas sirop il punem la baza savarinelor. Cantitatea de sirop este astfel aleasa incat ele sa fie zemoase fara ca totusi sa pluteasca in lichid. Le punem la frigider pt cel putin doua ore.
Inainte de servire se bate bine frisca. Se taie un capacel din savarina si scobim usor in savarina pt a umple locul ramas cu putin gem si pe urma se adauga frisca si punem capacelul deasupra, pe care il puteti orna cu doriti, cu frisca sau gem :)
Pofta buna!