Scoici si creveti Saganaki

de Gusti in Fructe de mare, 21 Iun 2013 | 17215 vizualizari

 

Ni s-a facut dor de fructele de mare! Am reeditat o reteta mai veche, am adaugat si scoici de data asta si am combinat cu putina branza de capra Delaco.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg scoici si creveti (congelati)
  • 5 catei de usturoi
  • o ceapa
  • 5 rosii maricele
  • un pahar de vin alb
  • ulei de masline
  • tarhon
  • sare si piper
  • branza de capra Delaco
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scoici si creveti Saganaki:

Am dat scoicile si crevetii pe sub un jet de apa si am lasat putin la scurs.

Am tocat marunt usturoiul.

Am pus o tigaie la incins, am adaugat ulei de masline si apoi usturoiul tocat. Am adaugat scoicile si crevetii, am amestecat si am turnat putin vin alb. Am lasat sa fiarba cam 10 minute si am oprit focul. 

Fructele de mare le-am scurs si le-am pus in patru boluri de lut, pentru fiecare cate o portie.

Am trecut la prepararea sosului.

Am dat pe razatoare rosiile.

Ceapa taiata marunt am pus-o in tigaie in ulei incins si am lasat-o pana a devenit usor lucioasa. Am adaugat apoi sucul de rosii obtinut peste ceapa, am condimentat cu sare si piper si am lasat la fiert sosul. 

Cand a fost gata si sosul, am pus cu un polonic sos in fiecare vas, pana a acoperit crevetii si scoicile. Am rupt cateva bucatele de branza de capra si am pus din loc in loc in sos, nu foarte multa, pentru ca are gustul destul de pronuntat.

Am pus vasele in cuptor pentru inca 15 minute, cat sa se topeasca usor branza. 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici si creveti Saganaki" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

ieri la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

ieri la 13:19

Ciocănele de pui cu sos de muștar și capere - Mâncarea delicioasă și rapidă

pe 26.05 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zacusca