Scoici si creveti Saganaki

de Gusti in Fructe de mare, 21 Iun 2013 | 17673 vizualizari

 

Ni s-a facut dor de fructele de mare! Am reeditat o reteta mai veche, am adaugat si scoici de data asta si am combinat cu putina branza de capra Delaco.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg scoici si creveti (congelati)
  • 5 catei de usturoi
  • o ceapa
  • 5 rosii maricele
  • un pahar de vin alb
  • ulei de masline
  • tarhon
  • sare si piper
  • branza de capra Delaco
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scoici si creveti Saganaki:

Am dat scoicile si crevetii pe sub un jet de apa si am lasat putin la scurs.

Am tocat marunt usturoiul.

Am pus o tigaie la incins, am adaugat ulei de masline si apoi usturoiul tocat. Am adaugat scoicile si crevetii, am amestecat si am turnat putin vin alb. Am lasat sa fiarba cam 10 minute si am oprit focul. 

Fructele de mare le-am scurs si le-am pus in patru boluri de lut, pentru fiecare cate o portie.

Am trecut la prepararea sosului.

Am dat pe razatoare rosiile.

Ceapa taiata marunt am pus-o in tigaie in ulei incins si am lasat-o pana a devenit usor lucioasa. Am adaugat apoi sucul de rosii obtinut peste ceapa, am condimentat cu sare si piper si am lasat la fiert sosul. 

Cand a fost gata si sosul, am pus cu un polonic sos in fiecare vas, pana a acoperit crevetii si scoicile. Am rupt cateva bucatele de branza de capra si am pus din loc in loc in sos, nu foarte multa, pentru ca are gustul destul de pronuntat.

Am pus vasele in cuptor pentru inca 15 minute, cat sa se topeasca usor branza. 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici si creveti Saganaki" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]