Scovergi cu smantana si cascaval

de dakris in Aperitive / Garnituri, 21 Feb 2013 | 28147 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cub drojfie
  • 1 lingura zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 50 ml ulei + pt. prajit
  • 300 ml apa
  • faina cat cuprinde
  • smantana si cascaval/telemea
  • nutella/finetti ori dulceata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scovergi cu smantana si cascaval:

Intr-un bol se pune drojdia cu zaharul si cateva linguri de apa calduta. Se amesteca pana ce se "dizolva" drojdia.

Faina  (500-600 g) se cerne si se pune intr-un bol incapator. In mijloc se formeaza o cavitate in care se varsa uleiul, restul de apa calduta, drojdia si sarea. Se amesteca si se framanta pana ce rezulta o coca nelipicioasa. Daca mai este necesar se mai adauga faina. Se lasa la dospit pt cca 45 min la loc caldut, ori pana in momentul in care aluatul isi dubleaza volumul.

Pe planseta de lucru infainata, se mai framanta inca o data aluatul pentru a iesi aerul din el, apoi se imparte in 10 parti egale, care se intind, in palma. Se mai tin cca 15 min la dospit pe planseta, apoi se prajesc in uleiul bine incins intorcandu-se pe ambele parti. Se scurg si se aseaza pe prosoape de bucatarie absorbante pentru a absorbi excesul de grasime.

Le-am servit cu smantana si cascaval ori telemea rase, dar si cu nutella.

Daca ti-a placut reteta noastra "Scovergi cu smantana si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]