Shaorma cu carne de curcan

de nadina73 in Mancaruri cu carne, 30 Mai 2010 | 9223 vizualizari

 

cu dedicatie pentru medioto59 care a disparut dar presimt ca va reveni ,va veni dupa miros cu siguranta,si desigur pentru toti bucatarasii

 

INGREDIENTE

  • lipii:
  • 500 faina
  • 20 gr drojdie
  • 1 lingurita sare
  • 140 ml apa
  • 50 ml ulei
  • Umplutura:
  • 1 piept mare de curcan
  • sare,piper
  • boia dulce de ardei
  • varza alba proaspata
  • castraveti murati
  • ardei rosu murat
  • cartofi prajiti(pai) din 3-4bucati
  • ketchup
  • 2 galbenusuri si ulei-pt maioneza
  • smantana-3 linguri
  • 4 dinti de usturoi
  • Decor :
  • rosi chery
  • ceapa
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Shaorma cu carne de curcan:

Se pregatesc lipiile,

se pun toate ingredientele in masina de paine si se framanta bine apoi se lasa la dospit.Dupa ce au dospit se ia cate o bucata din aluat si se intinde cu sucitorul in forma rotunda (cat de cat)apoi se coace intr-o tava de teflon fara ulei pe ambele parti

Pieptul de curcan (initial se pune de pui dar eu am luat de curcan,ne place mai mult)se taie fasii subtiri se sareaza se pipereaza se pune boia de ardei si se amesteca bine apoi se prajesc in ulei sa fie bine crocante

Varza se toaca marunt si se amesteca cu putin sare

Se face maioneza(eu o prefer pe cea facut in casa)se amesteca cu smantana si usturoiul zdrobit la final

catravetele murat se taie fasii pe lung

la fel si gogosarul murat rosu

Cartofii se curata si se taie apoi se prajesc in mult ulei bine incins

Cand avem toate pregatite incepem pregatirea shaormei

Se ia o lipie se pun 2 linguri de maioneza ,apoi se pun fasiile de curcan prajite,cartofi pai,castravetele murat si gogosarul ,ketchup si salata verde apoi se ruleaza cat de cat mai strans

Se prinde la un capat cu folie de aluminiu si se serveste

Se decoreaza pe platou dupa bunul plac

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Shaorma cu carne de curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (115)

ela 1

03.06.2010, 01:17

si la mine a tipat acum paznicul de acasa ca am inebunit cu calculatorul asta noapte buna,mihaela

mena29 1

03.06.2010, 01:24

Noapte buna Ela

Gurmanzii 1

13.01.2011, 23:04

Super bine arata.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocana haiduceasca