Sirop de capsuni

de alilianaa in Sirop / Compot, 3 Iun 2013 | 18926 vizualizari

 

Din motive tehnice (aparatul foto a obosit timp de cateva ore), nu am fotografiat etapele....:(

 

INGREDIENTE

  • 1 kg capsuni
  • 2 l apa
  • 2 kg zahar
  • zeama de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de capsuni:

Se iau in calcul capsuni curatate, spalate, scurse.  Se pune apa intr-un vas la fiert. Cand a clocotit adaugam capsunile, se opreste focul, se pune capac si se lasa asa pana a doua zi. 

A doua zi lichidul rezultat  se strecoara. La fiecare litru de lichid se pune un kg de zahar. Se pune pe foc si se la lasa la fiert. Din cand in cand se ia spuma. Se adauga pe parcurs zeama de lamaie. Se fierbe pana se leaga.  Incercam pe o farfuriuta si vedem cat este de consistenta. 

Se pune fierbinte in sticle. Se sterilizeaza in cuptorul aragazului. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (26)

alilianaa 1

03.06.2013, 22:15

Lau 1

03.06.2013, 22:22

pana fac eu stiu unde sa apelez cand am nevoie

alilianaa 1

03.06.2013, 22:36

Cu drag, Laurenta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crochete italiene

de RODIMUR 8

pe 04.10 la 00:41

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

pe 03.10 la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

pe 03.10 la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

pe 03.10 la 08:54

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]