Sirop de soc

de adnia in Sirop / Compot, 15 Iun 2013 | 4190 vizualizari

 

Iata si o modalitate foarte buna de a pastra in sticle parfumul florilor de soc si de a ne bucura de sus de soc tot timpul anului!

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • -muuulte flori de soc (cu cat folositi mai multe, cu atat iese siropul mai parfumat)
  • -apa
  • -zahar (1 kg de zahar la 1 l de apa)
  • -lamai (cam 500 gr. lamai la 1 l apa)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de soc:

Intai se spala florile de soc sub jet de apa rece, apoi se lasa la zvantat.

Intre timp se prepara siropul (apa se fierbe cu zahar si zeama de lamaie...lamaia dupa gust--dar se mai pastreaza cateva lamai intregi pt. final). Dupa ce s-a legat siropul, se stinge focul si se lasa la racorit, pana aproape ajunge la temperatura camerei. Acum este momentul sa adaugam florile de soc si restul de lamai taiate felii si stoarse putin in suc. (Pt. a-l face mai aromat si a evita introducerea urmelor de chimicale din coaja lamailor, acestea se oparesc cateva minute in apa fiarta). Siropul se lasa la macerat 24 de ore intr-un loc intunecos, amestecandiu-se din cand in cand.

Se strecoara si se trage in sticle, apoi se pastreaza la intuneric si racoare.

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de soc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rocsi 1

15.06.2013, 20:55

Ce bun este. Iarna poti pregati niste sucuri foarte bune

MotanLaOale 1

15.06.2013, 21:37

iry-gabriela 1

15.06.2013, 22:09

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dragoste ( Leontina 55 )

pe 15.11 la 13:17

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă

pe 14.11 la 14:04

Omletă cu ceapă și bacon - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 14.11 la 10:46

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]