Snickers

de Xandrinne in Prajituri, 20 Dec 2015 | 7167 vizualizari

 

Pentru Mos Craciun, cu drag!
 

 

INGREDIENTE

  • Blat: 9 albusuri,
  • 300 g zahar,
  • 300 g nuca macinata,
  • 5 linguri faina,
  • 10 g praf de copt.
  • Glazura alba: 200 g ciocolata alba,
  • 2-3 linguri ulei.
  • Caramel: 12 linguri zahar,
  • 300 g unt,
  • 9 galbenusuri,
  • 6 linguri zahar,
  • 300 g nuci/alune prajite si tocate,
  • esenta de vanilie.
  • Glazura: 200 g ciocolata,
  • 30 g unt.
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snickers:

Pentru blat batem spuma albusurile cu un praf de sare si cu zaharul. In bezeaua obtinuta incorporam faina amestecata cu nuca si praful de copt. 

Omogenizam compozitia, o turnam in tava tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul preincalzit, la foc potrivit, cca 30 de minute sau pana blatul trece proba scobitorii.

Scoatem blatul din tava dupa ce s-a racit, indepartam foaia de copt si asezam blatul inapoi in tava (a mea are pereti detasabili).

Glasam toata suprafata cu ciocolata alba topita (la bain marie) impreuna cu 2-3 linguri ulei. Dam tava la rece.

Caramelizam cele 12 linguri de zahar pana capata o culoare aramiu deschis. Adaugam untul moale, cu grija, si amestecam pe foc pana se topeste zaharul.Dam putin deoparte de pe foc.

Separat mixam galbenusurile cu 6 linguri de zahar, pana se albesc si isi maresc volumul. 

Incorporam compozitia de galbenus in caramel, avand grija sa turnam in fir subtire, cate putin, ca sa nu se coaguleze oul.

Punem iarasi vasul pe foc si amestecam in compozitie pana incepe sa se ingroase. Dam vasul deoparte si adaugam nuca/alunele. Omogenizam si turnam (cand s-a mai racorit) peste blatul glasat cu ciocolata alba.

Dam la rece 1-2 ore dupa care glasam prajitura cu ciocolata topita pe baie de aburi impreuna cu untul.

Taiem prajitura folosind un cutit inmuiat in apa fierbinte.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Snickers" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza si zmeura