Intr-o oala punem la fiert 2 litri cu apa, delikat, piper si doua foi de dafin. Cufundam bucatile de soia in apa si lasam sa fiarba 10 minute la foc mic. Cand sunt fierte, scoatem bucatile de soia din apa, le lasam sa se raceasca putin si le presam bine in maini, cu ajutorul unui prosop ( de hartie sau material textil ), pentru a elimina cat mai multa apa din ele.
Bucatile de snitel, scurse bine de apa, le cufundam rapid intr-un sos obtinut prin amestecarea berii cu faina, apoi le tavalim prin pesmet si le prajim in ulei de palmier, la foc potrivit. Le scoatem pe un prosop de hartie, pentru eliminarea surplusului de ulei.
Obtinem astfel snitele de soia gustoase si crocante, tocmai bune pentru zilele de post.
1
Snitelele ies mult mai gustoase daca le fierbem in apa cu condimente, decat daca adaugam condimentele dupa fierbere
2
daca apa este bine scursa, snitelele se vor pastra crocante si a doua zi