Somn la cuptor cu cartofi si mazare

de mihaelar63 in Peste, 1 Dec 2010 | 16515 vizualizari

 

M-am inspirat de la Oana , reteta -salau cu legume . Am dorit sa prepar si eu salau , dar dupa ce am decongelat pestele s-a ,, modificat '' in somn !!!

 

INGREDIENTE

  • 1 somn [ 1 kg]
  • 2 linguri sos soia
  • 2 linguri ulei orez
  • 2 linguri otet de lamaie
  • 1 lingura ghimbir ras
  • 6 catei usturoi
  • sare
  • piper 
  • boia
  • 2 morcovi
  • 1 kg cartofi
  • 1 cana mazare verde
  • 1 lamaie
  • 1 rosie
  • boia
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somn la cuptor cu cartofi si mazare:

Pestele curatat se spala , se incresteaza si se unge cu jumatate din sosul format din ulei , sos de soia , ghimbir , otet de lamaie , piper si bineinteles boia [ ce sa fac sunt ardeleanca , nu m-am ,, rabdat  ''sa nu pun ]

Pestele se aseaza intr-o tava  pe hartie de copt ,, secondat '' pe laterale de cartofi [ care in prealabil au fost curatati , taiati si spalati ]mazare vede si morcovi[ curatati , spalati si taiati rondele ].

Se  presara sare si se stropeste cu ulei , se decoreaza somnul cu usturoi, lamaia si rosia feliata : se acopera tava cu folie  de aluminiu si se da la cuptor 30 min .

Se indeparteaza folia , se stropeste somnul cu restul de sos si se mai lasa la rumenit 15 min .      Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Somn la cuptor cu cartofi si mazare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]