Somon la tigaie cu fenicul, mazare si piure de cartofi cu gulie si morcovi

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 29 Mai 2018 | 4415 vizualizari

 

O reteta Jamie Oliver.

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati (500 de grame) somon proaspat, cu piele, fara oase
  • 1 1/2 lingurite seminte de fenicul
  • ulei de masline
  • 200 grame gulie
  • 200 de grame cartofi
  • 200 de grame morcovi
  • 2 linguri iaurt grecesc
  • 2 linguri chives tocat
  • 450 grame mazare congelata
  • 1 lamaie
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon la tigaie cu fenicul, mazare si piure de cartofi cu gulie si morcovi:

Gulia, cartofii si morcovii se curata de coaja si se taie in cuburi de 2cm. Se adauga gulia intr-o oala cu apa fierbinte si se fierbe 10 minute inainte de a adauga cartofii si morcovii. Se mai lasa 15 minute. 

Intre timp, se fierbe mazarea cateva minute, apoi se scurge de apa. 

Se incalzeste o tigaie mare la foc mediu, se unge cu putin ulei de masline si se adauga pestele cu partea cu piele in jos, impreuna cu semintele de fenicul. Se lasa 3 minute, apoi se intoarce pe partea opusa si se mai lasa 3 minute. Se prajesc laturile ramase cateva secunde fiecare. Cu 30 de secunde inainte de a fi gata somonul se adauga si mazarea in tigaie si se amesteca cu grija. 

Se scurg legumele de apa si se transforma in piure cu ajutorul uneltei pentru piure. Se amesteca cu iaurtul si mare parte din chives. Se adauga sare dupa gust. 

Se serveste somonul cu bucati de lamaie, mazarea si piureul presarat cu restul de chives.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon la tigaie cu fenicul, mazare si piure de cartofi cu gulie si morcovi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

ieri la 14:58

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

Prajitura rasturnata cu afine si mere - Rapida si spornica

de oanapl 7

pe 25.01 la 20:58

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi - Rețeta aromată și ușoară