Sorbet de caise

de gaby_duceag in Dulciuri, 15 Iul 2011 | 5236 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 14 caise
  • 100 ml vin spumant
  • o cana zahar
  • 100 ml apa
  • 2 albusuri+ 2 linguri zahar
  • zeama de la jumatate de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sorbet de caise:

Spalati bine caisele. Curatati-le de samburi. Le puneti intr-un vas curat, bagati blenderul si le pasati bine.

Puneti zaharul impreuna cu apa la foc si lasati 5 minute din momentul in care incepe sa fiarba. Raciti. Adaugati peste caise. Adaugati si vinul, zeama de lamaie si omogenizati.

Bateti albusurile spuma adaugand si zaharul. Puneti peste amestecul de caise si incorporati usor.

Bagati vasul la congelator. Scoateti si reamestecati peste o ora apoi peste doua ore.

Dupa 3 ore scoateti iar si bagati blenderul. Lasati in congelator peste noapte.

Cu 20 min inaintea servirii puneti vasul in frigider .

Daca ti-a placut reteta noastra "Sorbet de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

gaby_duceag 1

16.07.2011, 16:10

Bunica, nu.
Adica ea merge in cantonament si io sa stau la bucatarie
ntz ntz...
))))))

Va multumesc!

Bya Ralu 1

09.05.2013, 23:50

yammy

Panacris 1

19.07.2015, 16:47

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

ieri la 14:58

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

Prajitura rasturnata cu afine si mere - Rapida si spornica

de oanapl 7

pe 25.01 la 20:58

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort racoros cu frisca si fructe