Sos alb de baza

de Bucataras in Clasice, 23 Mai 2009 | 11872 vizualizari

 

Sosurile de baza constituie un element important al pregatirii zilnice a mincarii. Pot fi servite simple, cu carne, peste sau legume

 

INGREDIENTE

  • 15 gr unt
  • 15 gr faina
  • 300 ml lapte
  • sare
  • piper negru macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos alb de baza:

1. Topiti untul intr-o tigaie mica, adaugati faina amestecind bine si lasati sa fiarba 1 minut, amestecind continuu. Luati tigaia de pe foc si adaugati treptat laptele, amestecind sau batind bine

2. Puneti din nou pe foc si lasati sa dea in clocot incet, amestecind pina cind sosul se ingroasa si se omogenizeaza. Lasati sa fiarba incet timp de 2-3 minute amestecind continuu. Asezonati cu sare si piper

Sugestii: Serviti sosul cu cotlet afumat, piept de pui la gratar, file de calcan, mazare verde fiarta ori fasole lata

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos alb de baza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tzatziki