Sos Caramel

de Ela68 in Prajituri, 22 Ian 2013 | 14875 vizualizari

 

Imi place mult caramelul. Mi-am propus de ceva vreme sa fac un tort la care sa se simta intens aroma de caramel. Asadar a trebuit sa prepar acest sos. Am gasit multe variante, cu zahar alb sau brun, cu sau fara frisca, cu sau fara sare sau vanilie sau apa. Am decis sa-l fac pe acesta in prima faza, urmand sa incerc si alte retete.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr zahar
  • 70 gr unt
  • 160 gr smantana din frisca 30% grasime ( am folosit Pilos de la Lidl )
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos Caramel:

Caramelizam zaharul avand grija sa nu-l ardem.
Avand focul la minim, adaugam untul si amestecam pana se topeste.
Turnam smantana si amestecam cu un tel. Mare grija, caci se ridica vapori si ne putem arde. Se lasa 3-4 minte la fiert pana sosul incepe sa faca spuma deasupra si incepe sa se lege. Nu trebuie lasat sa se ingroase foarte tare, fiindca pe masura ce se raceste, acesta se intareste.
In consecinta, in cazul in care folosim sosul pentru topping, lasam sa fiarba 1-2 minute. Chiar daca ramane destul de fluid, trebuie avut in vedere ca se intareste foarte mult odata cu racirea......stiu ca m-am repetat, insa mi se pare important. Pe de alta parte, daca vrem  sa realizam bombonele sau caramele, mai lasam pe foc inca 2-3 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos Caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]