Sos pescaresc

de Ela68 in Crap / Caras, 1 Apr 2013 | 10176 vizualizari

 

Sunt mare amatoare de peste prajit sau la gratar. Langa acesta, nu lipseste niciodata sosul iute si aromat pregatit la momentul respectiv. Este simplu de preparat si obtinerea unui gust deosebit are ca factor cheie folosirea unor rosii de calitate. In timpul iernii, in lipsa acestora, folosesc rosii la cutie, insa......iarna nu-i ca vara, ce-i drept.

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe potrivite
  • 1 ardei iute
  • 200 ml apa
  • 2 lingurite sare
  • 1 capatana usturoi
  • 4-5 rosii bine coapte
  • 2-3 foi de dafin
  • boabe piper negru si optional rosu
  • 1 ardei gras
  • 2 linguri ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos pescaresc:

Cepele, taiate in patru, se pun la fiert impreuna cu sarea si ardeiul iute. De obicei, pe masura ce tai ingredientele, le si adaug in vas.

 Urmeaza rosiile taiate cubulete.( sau rosiile la cutie )

Piperul si foile de dafin.

 Lasam 5 minute la fiert  ( cu capac ) si adaugam ardeiul gras si mai fierbem inca 5 minute pana cand acesta se inmoaie. Adaugam usturoiul pasat patrunjelul tocat si uleul.

Mai dam 1-2 minute in  clocot, sa infuzeze si patrunjelul, potrivim inca o data de sare si  acoperim vasul cu capac pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos pescaresc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]