Pentru astăzi, îți propunem o rețetă pe cât de simplă, pe atât de savuroasă, cu ciuperci pleurotus și usturoi. Se pregătește foarte ușor, iar dacă omiți untul, poate fi savurată și în zilele de post.
Pentru a pregăti acest Sote de ciuperci pleurotus - Rețeta simplă și savuroasă, sunt necesare câteva ingrediente: ciuperci pleurotus, usturoi, vin, unt și pătrunjel.
Cum se prepara acest Sote de ciuperci pleurotus - Rețeta simplă și savuroasă:
Taie ciupercile în bucăți potrivite.
Într-o tigaie, pune la încins uleiul de măsline și rumenește ciupercile la foc iute. Adaugă și untul.
Toacă mărunt usturoiul și adaugă-l peste ciuperci. Condimentează cu sare, piper și cimbru. Amestecă ușor și stinge totul cu vin. Lasă la gătit până se evaporă alcoolul și scade puțin sosul format în tigaie.
Oprește focul și presară pătrunjel verde tocat mărunt.
Savurează mâncarea caldă așa simplă sau alături de ce îți place ție.