Este prima data cand prepar spatzle si asta se datoreaza unui bucataras drag mie, care a postat o astfel de reteta pe site si mi-a facut tare pofta.
Eu am modificat pe ici pe colo ingredientele si cantitatile, dar rezultatul final ne-a placut tare mult.
Multumesc, Rux drag, pentru inspiratie si pentru ca mi-ai facut pofta cu reteta ta! :-*
Preparam mai intai ciupercile ca necesita mai mult timp, in comparatie cu spatzelele care se prepara imediat.
Tocam ceapa solzisori, usturoiul rondele si le punem la calit in 50 g unt, pana cand se patrund bine.
Adaugam apoi ciupercile spalate, curatate si taiate in bucati mai mici si le lasam cam 20-30 de minute pana cand sunt bine preparate.
Le condimentam cu sare, piper si putin cimbru, dupa gust, apoi adaugam smantana, 75 g parmezan, le amestecam bine si le mai lasam pe foc 6-8 minute.
Dupa stingerea focului adaugam mararul tocat marunt.
Pastele le fierbem conform instructiunilor, in apa clocotita cu sare, nu mai mult de 15 minute, apoi le scurgem si le amestecam cu unt.
Le servim cu sosul de ciuperci, presarate cu parmezan si optional cu ceva carnita, bacon usor crocant, in cazul meu.
1
Sarea nu trebuie adaugata peste ceapa din tigaie, de la inceput, ci pe parcurs, pentru a lasa timp cepei sa isi lase gustul dulceag, eventual se poate adauga si o lingurita de zahar si asa vom obtine un gust placut de ceapa caramelizata.