Springerle

de ANNA_46 in Dulciuri, 18 Dec 2012 | 3875 vizualizari

 

Este o prajiturica traditionala germana, facute cu diferite motive specific ocaziei. Cele mai vechi matrite erau cu motive bisericesti ( cu simboluri crestine, ilustrate biblice ), cele mai indragite fiind cu motive de craciun si paste, mai apoi au aparut cele pentru cununie, botezuri etc.. Este un cadou frumos pentru cei dragi.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. zahar praf
  • 4 oua
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 500 gr. faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Springerle:

Pregatim doua tavi  (trebuie unse cu unt ). 

Mixam ouale cu zaharul pudra, pana devin spumoase, adaugam coaja de lamaie si faina cernuta. Presaram masa de lucru bogat cu faina, rasturnam aluatul, framantam si intindem la 1 cm. grosime .

Formele le presaram un pic cu faina si suprafata aluatului (nu foarte gros, cat sa nu se lipeasca de forme). Taiem si punem pe forme, apasam usor, rasturnam pe tava unsa. Faina ramasa pe suprafata o suflam sau indepartam usor cu o pensula. Le lasam 24 de ore la uscat la temperatura camerei.

Dupa acest timp preincalzim cuptorul la 120°C, prajiturelele le acoperim cu hartie de copt (eu am lipit cele patru parti cu un pic de unt ) si le coacem timp de 20 de minute. Partea de sus va ramane alba. Partea de jos va ramane putin moale , dar in timp se va intari. Le lasam  sa se raceasca bine (eu le-am lasat acoperite o saptamana ). Le punem in cutii inchise pentru prajituri. Forme speciale se pot comanda pe internet.  

Va doresc : Pofta buna !

   

TIPS-URI

1

Daca dorim , putem incerca cu stampilute de la jucarii sau danteluta

Daca ti-a placut reteta noastra "Springerle" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu biscuiti