Spuma de ciocolata si cafea cu crantz de migdale

de Oana in Dulciuri, 21 Dec 2011 | 6818 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 g ciocolata neagra
  • 40 ml cafea tare
  • 2 linguri lichior de cafea
  • 3 oua
  • 3 linguri cu zahar
  • un praf de sare
  • Pentru crantz:
  • 150 g zahar
  • 50 g fulgi de migdale
  • 200 ml frisca lichida pentru decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spuma de ciocolata si cafea cu crantz de migdale:

Galbenusurile se bat cu zaharl la bain-marie, pana se umfla si se ingroasa putin. Se lasa apoi la racit. Ciocolata rupta bucati seamesteca cu cafeaua si lichiorul si se topesc la bain-marie, apoi se lasa si ea la racit. Se amesteca apoi cele doua compozitii cu mixerul. Albusurile se bat cu un praf de sare pana se intaresc bine. Se amesteca apoi in crema de ciocolata, amestecand usor cu o lingura pana se incorporeaza bine. Se imparte crema in 4 pahare de desert si se pun la frigider o ora. Intre timp se prepara crantzul. Migdalele se rumenesc usor intr-o tigaie teflonata, fara grasime, amestacandu-le mereu. Atentie ca se fac foarte repede! Se topeste zaharul la foc mic pana se caramelizeaza usor, apoi se adauga migdalele. Pe o foaie de copt se rastoarna crantz-ul, se niveleaza cu lingura apoi se taie in fasii cu un cutit umed. Se pune apoi la rece pana se intareste.

Se bate frisca si se orneaza paharele, apoi se desprind usor fasiile de crantz si se pun deasupra. Este o minunatie de desert, cu un gust deosebit de rafinat!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spuma de ciocolata si cafea cu crantz de migdale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu frisca, cafea si piscoturi