Stamppot zuurkool (varza acra cu cartofi si afumatura)

de rivka in Porc, 11 Ian 2010 | 9693 vizualizari

 

O mancare simpla o prezint fiindca este o mancare care olandezii si-o insusesc ca traditionala, desi se mananca variatiuni pe aceeasi tema in toata Europa.
Este o mancare de iarna.

 

INGREDIENTE

  • 1kilogram de cartofi
  • 250 grame varza acra(in vin)
  • 250 grame slanina afumata sau carne de porc afumata
  • 2 linguri unt
  • optional carnati afumati
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stamppot zuurkool (varza acra cu cartofi si afumatura):

Cartofii se curata se fierb in apa ca pentru puree de cartofi.Nu se pune sare.

Slanina afumata(se foloseste o slanina afumata si sarata care seamana cel mai bine la gust miros cu acea carne care se punea la tara in borcane cu untura) se prajeste in 2 linguri de unt pana grasimea se limpezeste.

Cand cartofii sunt fierti se zdrobesc cu batatorul de puree, se adauga slanina impreuna cu toata grasimea ramasa, varza acra si se amesteca.

Se serveste fierbinte, optional se adauga langa si cate un carnat afumat la portie.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Stamppot zuurkool (varza acra cu cartofi si afumatura)" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (9)

Sylvia 1

22.01.2010, 18:14

Super interesanta reteta , excelenta combinatie pentru o zi de iarna

adry88 1

08.05.2011, 13:09

Delilah 1

10.10.2014, 06:20

se numeste ZUURKOOLSTAMPOT

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]